Viaa en andere organisaties benadrukken noodzaak cultuursensitief werken

Op woensdag 9 oktober vond het symposium Werk jij cultuursensitief? op Hogeschool Viaa plaats. Samen met Vereen, WijzWelzijn, SamenZwolle en ZwolleDoet! organiseerde Hogeschool Viaa dit symposium als vervolg op het symposium Ben jij cultuursensitief? dat in april plaatsvond. 

Zo’n 100 professionals kwamen op 9 oktober naar Hogeschool Viaa om praktische tips en informatie te krijgen over hoe je cultuursensitief kunt werken. Wethouder Dorrit de Jong opende samen met Frank Kodden, bestuurder Vereen, dit symposium: ‘Cultuursensitief werken betekent niet dat iemand van een bepaalde culturele achtergrond alleen geholpen wil worden door iemand uit dezelfde cultuur, maar het betekent dat je aansluit bij wat mensen nodig hebben. Als gemeente zijn we trots dat we stappen zetten in cultuursensitief werken, want die zijn écht nodig!’

Seval Sonmez sprak over haar eigen ervaringen met cultuursensitief werken en pleitte ervoor om 𝘮𝘦𝘯𝘴𝘴𝘦𝘯𝘴𝘪𝘵𝘪𝘦𝘧 te werken, waarbij iedereen de juiste aandacht krijgt.

Bedankt voor de geweldige organisatie Gerda Brummel, Birsen Tas, Marian Harink, Alie Velvis, Sima Dehnavi, Nadia E., Rabia Madarun, Zienat Rasoelbaks en Fenke Beeftink.

In Zwolle wordt al jaren samengewerkt om ook richting ouderen met een migratieachtergrond uitnodigend te zijn. Daarom is in december 2023 een manifest 2.0. ondertekend door diverse zorg – en welzijnsorganisaties voor passende zorg en aandacht voor deze doelgroep. Hogeschool Viaa, WijZ Welzijn en Driezorg/ZGIJV zijn een aantal ondertekenaars van dit manifest en organiseren van daaruit dit symposium. Ook op ander vlak wordt samengewerkt en krachten gebundeld, zie: Ouderen met een migratie achtergrond (samenzwolle.nl)